Hybride Warmtepomp

Vanaf 2026 zal bij het vervangen van de CV ketel ook een warmtepomp geïnstalleerd moeten worden om aan de nieuwste milieu normen te voldoen.

Voordat u overgaat op de aanschaf van een warmte pomp is het belangrijk dat u inmiddels het huis goed heeft geïsoleerd, omdat de warmtepomp met lage temperaturen werkt en dan het liefst in combinatie met vloerverwarming wat een laag temperaturen systeem is.

Tevens is het aan te raden om minimaal 10 zonnepalen op het dak te hebben liggen om de warmtepomp qua stroom te kunnen compenseren aangezien een gemiddelde warmtepomp ongeveer 4000 kWh stroom per jaar verbruikt. Uw gas verbruik gaat met een hybride warmtepomp wel omlaag maar u gaat meer elektriciteit gebruiken. Aangezien elektrisch door onze regering steeds goedkoper word gemaakt en aardgas duurder zal samen met de zonnepanelen de investering prima uit kunnen en zal u deze in max. 7 jaar terugverdient hebben. Denk ook aan uw buren als u een warmtepomp aanschaft aangezien deze enigszins lawaai kan geven wat uw relatie met de buren op het spel kan zetten.

Wij werken met de Hybride warmtepomp de Extend van Intergas. Dit is een Nederlands bedrijf wat een top product levert als het gaat om CV ketels en Hybride warmtepompen. Mocht u zowel de ketel willen vervangen en een warmtepomp willen plaatsen dan adviseren wij om daarvoor beide van het merk Intergas te gebruiken aangezien dit top producten zijn en prima met elkaar communiceren wat weer resulteert in een betrouwbaar en zuinig systeem. Deze systemen kunnen we ook onderhouden, onze monteurs hebben STEK. Mocht u informatie willen kan u ons bellen of mailen via het infoblad op onze site