Scope 8 en Scope 10 keuringen

Bent u ondernemer met een eigen pand of verhuurder van een pand dan dient u op verzoek van uw verzekering periodiek uw elektrische installatie te laten keuren op Scope 8 of Scope 10

Scope 8 is een keuring van de elektrische installatie zelf en daarbij worden veiligheden , bekabeling en aansluitingen gecontroleerd. Deze keuring komt overeen met de vroegere NEN 3140 keuring. We kijken of de aardlekschakelaars werken door deze te beproeven en om te zien of ze op tijd de stroom uitschakelen zodat er niemand aan de stroom blijft hangen en daardoor eventueel komt te overlijden . Aan de hand van een puntentabel word bepaald wanneer de installatie weer gekeurd moet worden. De zaken waar het van af hangt is bijvoorbeeld: Hoe oud is de installatie , wie gebruiken de installatie enz. Na afloop ontvangt u een rapport met onze bevindingen en kan u deze overhandigen aan uw verzekering om te laten zien dat uw installatie veilig is.

Scope 10 keuring is een keuring waarbij gekeken word naar de brandveiligheid van een elektrische installatie. Daarbij valt te denken aan kapotte stroomschakelaars, verkeerd gebruikt materiaal, defecte lichtarmaturen met starters, enz. Tevens word met een warmtebeeld camera gekeken in de meterkast of er misschien ook overbelasting van de groepen is zodat er brand kan ontstaan. En kijken we of groepenkasten goed afgedicht zijn om bijvoorbeeld stof branden in metaal of hout bewerkingsbedrijven te voorkomen. Stof geleid namelijk de stroom zeer goed waardoor een vlamboog kan ontstaan met alle gevolgen van dien. Ook van deze keuring krijgt u een rapport wat u aan de verzekering kan overhandigen Mocht u vragen hebben mail ons dan via het contact formulier.